متخصص روماتولوژی یکی از پزشکانی است که به درمان بیماریهای سیستم خود ایمنی می پردازد که باعث بروز التهاب در مفاصل، تاندون ها، رباطها، استخوان ها و عضلات می شوند. در صورتی که شما به طور مداوم دچار درد یا سفتی مفاصل هستید ممکن است به مراجعه به متخصص روماتولوژی نیاز پیدا کنید.
این مقاله با معرفی فوق تخصصان روماتولوژی و بررسی چگونگی داشتن بهترین انتخاب، به شما در انتخاب بهترین فوق تخصص روماتولوژی در شهر ری کمک می کند.
چگونه به یک روماتولوژیست خوب در شهرری مراجعه کنیم؟
- در صورتی که دوستان یا یکی از اعضای خانواده تان اخیراً توسط متخصص روماتولوژی درمان شده اند شما می توانید از آنها درباره تجربیاتشان سوال بپرسید. در صورتی که دچار هر گونه مشکلی در مفاصل، عضلات، و تاندون های خود شده اید ما ممکن است به متخصص روماتولوژی نیاز پیدا کنید به این ترتیب باید از پزشک خود بخواهید در صورت نیاز شما را به متخصص روماتولوژی ارجاع دهد.
- بادوست خود درباره متخصص روماتولوژی صحبت کنید. می توان گفت و گو را با پرسیدن سوالی نظیر “تجربه شما از مراجعه به متخصص روماتولوژی چیست؟” آغاز کنید.
- از دوستان یا اعضای خانواده خود درباره پیدا کردن بهترین متخصص روماتولوژی سوال کنید و از آنها بخواهید شما را به متخصص روماتولوژی باتجربه ارجاع دهند.
- به پزشک مراجعه کنید که برنامه نوبت دهی او بسیار انعطاف پذیر است. اگاهی اوقات در طول زندگی با چالش های مواجه می شوید که ممکن است مراجعه به متخصص روماتولوژی را برای تان دشوار کند. به پزشکی مراجعه نمایید که می تواند طبق ساعات کاری تان، شما را ویزیت کند.
- به یک متخصص روماتولوژی مراجعه کنید که موقعیت فیزیکی مطب مناسب است و شما می توانید با کمترین زحمت به پزشک مراجعه کنید زیرا به علت بیماری مفاصل، عضلات و استخوان های شما دردناک است. می توانید از اطلاعات موجود در فضای اینترنت برای یافتن متخصص روماتولوژی در نزدیکی محل زندگی خود استفاده کنید.
- به میزان رضایت بیماران از پزشکان شان توجه کنید. پزشکان و مراکز سلامت از تحقیقات مرتبط با رضایت بیماران به عنوان یک روش برای ارزیابی عملکرد شان استفاده می کنند. با بررسی میزان رضایت بیماران از عملکرد متخصص روماتولوژی میتوانید می تواند اطمینان حاصل کنید که بیماران قبلی از مراجعه به پزشک مورد نظر شما کاملا رضایت داشته اند یا تجربیات آنها منفی است. شما می توانید در وب سایت های پزشکی اطلاعات مرتبط با رضایت بیماران را به دست بیاورید.
- کدام روماتولوژیست ها یا کلینیک ها با بیمه ی شما قرارداد دارند: بهتر است برای کاهش هزینه های درمانی خود ابتدا تحقیق کنید که کدام درمانگاه ها یا مطب ها با بیمه ی شما قرارداد دارند.
درمانگاه خیریه ای شبانه روزی ولیعصر شهرری برای دستیابی به هدف رضایت و راحتی مراجعان تمامی بخش ها، با بیمه هایی که در پایین ذکر شده اند قرارداد دارد:
- بیمه های پایه: تامین اجتماعی، سلامت استان تهران، نیروهای مسلح بیمه های تکمیلی: آتیه سازان حافظ، بیمه ایران ،شاغلین آموزش پرورش، بازنشستگان کشور، وزارت نیرو، بیمه دی، خانواده شهدا و ایثارگران – تجارت نو- کمک رسان ایران (sos)، تجارت نو،کوثر،دانا، رازی، بانک ملی،
- سایر بیمه ها: شهرداری، بانک تجارت، کارکنان وزارت نیرو، کارکنان بیمه ایران، شرکت نفت
- موسسات خیریه:موسسه خیریه احسان الرضا(ع)
- به ارزیابی سابقه پزشک مورد نظر خود بپردازید. به منظور کسب اطلاعات لازم در ارتباط با عملکرد صحیح پزشک از هیچ تلاشی فروگذار نکنید. در این زمینه می توانید به وب سایت های پزشکی مراجعه کنید و تحقیقات مفصلی در این زمینه انجام دهید.
- اطمینان حاصل کنید که عملکرد و شخصیت کاری پزشک با فاکتورهای مورد نظر شما همخوانی دارد. از آنجایی که در موارد ابتلا به روماتیسم مزمن باید به مدت طولانی تحت نظر متخصص روماتولوژی قرار داشته باشید باید به پزشکی مراجعه کنید که عملکرد و شخصیت مطلوبی دارد. صداقت، مسئولیت پذیری و عطوفت از ویژگی هایی است که باید پزشک مورد نظر شما داشته باشد.
- باید بتوانید به راحتی با پزشک خود ارتباط برقرار کنید و مشکلات تان را با او در میان بگذارید.
- با پزشک خود کاملا صادقانه صحبت کنید. باید پزشک شما به خوبی بیماری و شرایط پزشکی شما را درک کند.
- از پزشک خود در خصوص آزمایشات بالینی و تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است سوال بپرسید. باید به متخصص روماتولوژی باتجربه ای مراجعه کنید که در این زمینه اطلاعات خوبی دارد. به بررسی دانش تخصصی پزشک بپردازید و از او در خصوص تحقیقاتی که اخیراً در زمینه بیماری شما انجام شده است سوال بپرسید. به عنوان مثال از او بپرسید آیا از نتایج آزمایشات بالینی در خصوص بیماری روماتیسم اطلاع دارید؟ جدیدترین روش های درمانی به کار گرفته در سال گذشته شامل چه مواردی است؟ به نظر شما کدام یک از تحقیقاتی که اخیراً در زمینه روماتیسم انجام شده است نتایج رضایت بخشی را ارائه کرده است؟
- نحوه برقراری ارتباط پزشک خود با بیمار را ارزیابی کنید. شما باید بتوانید به راحتی با پزشک خود ارتباط برقرار کنید. باید پزشک مورد نظر به همه نیازهای شما گوش بدهد و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهد. هنگامی که به پزشک خود صحبت می کنید اطمینان حاصل کنید که به همه صحبت های شما گوش می دهد و شرایط پزشکی تان را به طور کامل درک می کند و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار می دهد.
- با متخصص روماتولوژی موردنظرتان ملاقات کنید. پس از انتخاب پزشک مورد نظر باید با او ملاقات داشته باشید تا به ارزیابی شرایط پزشکی شما بپردازد.
درمانگاه شبانه روزی ولی عصر شهر ری، با بهره گیری از بهترین پزشکان فوق تخصص روماتولوژی در شهر ری و بهترین امکانات روز دنیا آماده ی ارائه ی انواع خدمات مرتبط با بیماری های روماتوئیدی از جمله خدمات زیر می باشد:
- تشخیص و درمان بیماریهای روماتیسمی مانند ارتریت روماتویید
- بیماریهای بافت همبند و خود ایمن مانند لوپوس، اسکلرودرمی و میوپاتیها
- تشخیص و درمان پوکی استخوان
- آرتروز
- تزریق داخل مفصلی جهت ارتریت
- تزریق ژل جهت آرتروز
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد خدمات درمانگاه شبانه روزی ولی عصر شهرری در بخش فوق تخصصی روماتولوژی و ساعات کاری پزشکان فوق تخصص روماتولوژی، می توانید با شماره های 55933481 – 55933484 – 55933485 تماس حاصل کرده و یا به صورت حضوری به بخش روماتولوژی درمانگاه ولیعصر واقع در منطقه ی 20 به آدرس شهرری، میدان نماز، جنب مسجد ارشاد مراجعه فرمایید.
چگونه به یک روماتولوژیست خوب در شهرری مراجعه کنیم ؟
درد مفصل و عضله شایع است اما در صورتی که در بیش از چند روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک به ارزیابی وضعیت شما می پردازد تا اطمینان حاصل کنند که آیا درد موقت شما به علت آسیب دیدگی ایجاد شده یا به دلایل التهابی نظیر بیماری روماتیسم به وجود آمده است تا در صورت نیاز شما را به متخصص روماتولوژی ارجاع دهد. در صورتی که با گذر زمان و طی مدت کوتاهی درد شدید شود علامت خوبی به معنای نیاز به مراجعه به متخصص روماتولوژی میباشد. در صورتی که علائم شما پس از درمان های اولیه نظیر دارو درمانی کاهش پیدا کرد اما پس از قطع مصرف دارو دوباره عود نمود باید به متخصص مراجعه کنید. در صورتی که علائم زیر را دارید مراجعه به متخصص روماتولوژی ضرورت خواهد یافت:
- در صورتی که دچار درد در چند مفصل شده اید.
- در صورتی که درد مفصل شما به علت آسیب دیدگی به وجود نیامده است.
- در صورتی که درد مفصل و عضله با تب، خستگی، راش پوستی، سفتی بدن پس از بیدار شدن از خواب یا درد قفسه سینه همراه شده است.
- در صورتی که درد عضله با علائم دیگر همراه شده است.
- در صورتی که بیش از ۵۰ سال سن دارید و دچار درد مداوم سر یا عضله شده اید.
- تعداد زیادی از بیماری های روماتیسمی ارثی هستند به همین دلیل اگر یکی از اعضای خانواده شما سابقه ابتلا به بیماری خود ایمنی یا بیماری روماتیسمی را دارد باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید. اگر دچار درد مزمن مفصل، عضله یا استخوان هستید نباید مراجعه به پزشک را به تاخیر بیاندازید.
- در صورتی که درد مفصل بیش از نیم ساعت طول بکشد و پس از بیدار شدن از خواب یا نداشتن فعالیت جسمانی به مدت طولانی بدتر شود یا دچار تورم مفصل شده اید باید به پزشک مراجعه نمایید. درمان نکردن بیماریهای روماتیسمی میتواند با گذر زمان باعث ایجاد آسیب دائمی و بدتر شدن شرایط بیمار شود.
فوق تخصصان روماتولوژی در شهرری
- دکتر بهروز نوایی نیا: متخصص داخلی و فوق تخصص روماتولوژی
- دکتر مرتضی رمضانی: فوق تخصص روماتولوژی
- دکتر مسعود دهقانی آرانی: فوق تخصص روماتولوژی
آدرس و شماره تماس:
شهرری، میدان نماز، جنب مسجد ارشاد
متخصص روماتولوژی کیست؟
متخصص روماتولوژی پزشکی است که در زمینه تشخیص و درمان بیماری های التهابی که بر مفاصل، تاندونها، رباطها، استخوانها و عضلات تاثیر می گذارند تخصص دارد. متخصص روماتولوژی به تشخیص و درمان بیماری های اسکلتی عضلانی میپردازد اما عمل جراحی انجام نخواهد داد.
ملزومات آموزشی و تخصصی
متخصص روماتولوژی قبل از آن که به درمان بیماران بپردازد باید دوره های آموزش تخصصی که به شرح زیر می باشند را بگذراند:
- گذراندن هفت سال دوره ی پزشکی عمومی و اخذ مدرک پزشک عمومی
- گذراندن دوره ی 4 تا 5 ساله ی دستیاری تخصص داخلی
- گذراندن دوره ی فوق تخصصی روماتولوژی پس از اخذ مدرک تخصص داخلی
- پزشک پس از گذراندن برنامه فلوشیپ روماتولوژی باید دوره معاینات جامع و دریافت مدرک روماتولوژی را بگذراند.
- متخصص روماتولوژی باید در طول فعالیت حرفه ای خود برنامه آموزش را ادامه دهد. متخصص روماتولوژی می تواند به درمان بیماری های روماتیسمی خاص بپردازد یا آنکه در یک حوزه خاص از روماتولوژی تمرکز کند.
متخصص روماتولوژی به درمان چه بیماریهایی می پردازد؟
متخصص روماتولوژی در زمینه تشخیص و درمان بیش از ۱۰۰ نوع بیماری خود ایمنی و آرتروز اختلالات مرتبط با مفاصل، استخوان ها، عضلات و بافت همبند تخصص دارد.
- روماتیسم مفصلی
- اختلالات مرتبط با درد سیستم اسکلتی عضلانی
- استئو آرتریت
- نقرس
- درد کمر
- تورم عضله
- آرتروز التهابی زانو، لگن یا شانه
- التهاب تاندون
- آرتریت پسوریاتیک
- پوکی استخوان
- لوپوس سیستمیک اریتماتوز
- التهاب بورس
- آرتریت سلول بزرگ
- بیماری بهجت
- اسکلرودرما
- پلی میالژی روماتیکا
- پلی میوزیت
- فیبرومیالژی
- درماتومیوزیس
- بیماری پاژه
- اسپوندیلیت آنکیلوزان
- سندروم رایتر
- آرتریت واکنشی ناشی از اختلالات روده، بیماری پوستی عفونت
- سندروم شوگرن
- آرتروز ایدیوپاتیک جوانان
- سارکوئیدوز
- بیماری گرانولوماتوز وگنر
- واسکولیت
متخصص روماتولوژی با متخصص ارتوپدی چه تفاوتی دارد؟
متخصص روماتولوژی و ارتوپدی هر دو به درمان بیماری های روماتیسمی اما به شیوه های مختلف می پردازند. به طور کلی متخصص روماتولوژی به درمان بیماریهای روماتیسمی به کمک روشهای غیر جراحی میپردازد اما متخصص ارتوپدی از عمل جراحی برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی بیمار استفاده می کنند. در صورتی که دچار مشکلات زیر هستید باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید:
- در صورتی که دچار درد مفصل یا درد اسکلتی عضلانی ناشی از آسیب دیدگی هستید.
- در صورتی که دچار درد زانو یا لگن هستید و با تحت فشار قرار گرفتن این مفاصل درد شما افزایش پیدا میکند.
- در صورتی که دچار درد شدید مفصل هستید و باعث اختلال در زندگی شما شده است.
- در صورتی که دچار آرتروز متوسط یا پیشرفته در لگن یا زانوها هستید.
- در صورتی که دچار درد مفصل هستید که به روشهای درمانی قبل پاسخ نداده است.
- در صورتی که به تعویض مفصل نیاز دارید.
نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که در صورتی که درد شما به علت آسیب دیدگی ایجاد نشده و به عمل جراحی نیاز دارید قبل از مشاوره با متخصص ارتوپد باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.
روش های تشخیصی بیماری های روماتوئیدی و خود ایمنی
انجام معاینه جسمانی
متخصص روماتولوژی معمولاً در مواردی که بیمار برای بار اول به مطب مراجعه می کند به انجام معاینات جسمانی می پردازد تا وضعیت او را ارزیابی کند و به طراحی برنامه درمان بپردازد. متخصص روماتولوژی در ابتدا به بررسی ضربان قلب میپردازد و به صدای قلب و ریه گوش می دهد سپس بیمار را به لحاظ وجود غدد لنفاوی متورم بررسی میکند. سپس از بیمار در خصوص احساس درد یا سفتی بدن سوال میکند و از او میخواهد به خم کردن و چرخاندن یا کشش نواحی دردناک خود بپردازد. در مرحله بعد پزشک به بررسی مفاصل دو طرف بیمار میپردازد و آنها را از لحاظ اندازه، شدت التهاب و دامنه حرکات و عملکرد بررسی میکند. افراد مبتلا به آرتروز دچار علائم مختلف در یک یا چند مفصل یک طرف از بدن خود میشوند حال آنکه برخی دیگر ممکن است دچار درد و سفتی چندین مفصل در دو طرف بدن خود شوند. متخصص روماتولوژی به بررسی سابقه پزشکی بیمار، شرایط پزشکی، سابقه خانوادگی و سایر موارد خواهد پرداخت.
تست های تشخیصی
متخصص روماتولوژی به تشخیص بیماری های سیستمیک التهابی و بیماریهای اسکلتی عضلانی می پردازد و از آزمایشات مختلف به منظور ارزیابی علت بروز علائم بیمار استفاده می کند. برخی از علل بالقوه التهاب به عبارت اند از:
- قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی
- عوامل ژنتیکی
- عفونت
- بیماریهای خود ایمنی
- متابولیسم مناسب فولیک اسید
- متخصص روماتولوژی به تشخیص بیماریهایی میپردازد که باعث از بین رفتن استخوان یا غضروف میشوند از قبیل پوکی استخوان یا آرتروز.
عکس برداری
پزشک عمومی یا متخصص روماتولوژی از روش های مختلف عکس برداری به منظور بررسی علائم آسیب دیدگی مفصل استفاده میکند. برخی از این روش های عکس برداری به شرح زیر می باشند:
- عکس برداری توسط اشعه ایکس
- سونوگرافی
- اسکن ام آر آی
- سی تی اسکن
تست های آزمایشگاهی
تست های آزمایشگاهی عبارتند از آزمایش خون، ادرار یا نمونه برداری از مایع مفصلی به منظور انجام ارزیابیهای بیشتر. متخصص روماتولوژی از نتایج به دست آمده به منظور بررسی علائم التهاب و عفونت استفاده میکند و بدین منظور به بررسی فاکتورهای التهابی، آنتی بادی ها، یا گلبولهای سفید می پردازد. پزشکان چنین در صورت نیاز درخواست انجام تست های ژنتیک تخصصی را میدهد تا ریسک بروز بیماریهای خود ایمنی و اختلالات التهابی خاص را بررسی نماید.
کلینیک فوق تخصصی روماتولوژی
کلینیک فوق تخصصی روماتولوژی درمانگاه خیریه ولی عصر (عج) شهرری زیر نظر دکتر بهروز نوائی نیا افتتاح شد.
درمان بیماری های روماتیسمی ،بیماری های مفاصل استخوان ها، عضلات، آرتروز، آرتریت، روماتوئید، لوپوس، واسکولیتها، اسکرودرمی، واگنر و سایر درگیری های روماتیسمی بالغین و اطفال
زمان پذیرش : شنبه ها ساعت 13