متخصص اطفال در شهر ری چه بیماری هایی را درمان می کند؟

متخصص اطفال یا پزشک کودکان، نه تنها مراقبت های پزشکی را برای کودکانی که به طور حاد یا مزمن بیمار هستند، بلکه خدمات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری، را نیز برای کودکان سالم، ارائه می دهد. یک متخصص اطفال سلامت جسمی، ذهنی، و عاطفی کودکان تحت مراقبت خود را، در طول روند درمان، و همچنین در دوران سلامتی و بهبودی کامل کودک، مدیریت می کند.

  متخصص اطفال از جهات مختلفی با طب بزرگسالان، متفاوت است. اندام کوچک یک نوزاد، و یا یک کودک از نظر فیزیولوژیکی با بدن یک فرد بزرگسال، تفاوت های اساسی دارد. بنابراین، درمان کودکان به اختصار درمان اشخاص بزرگسال نیست. نقایص مادرزادی، واریانس (اختلالات) ژنتیکی و مسائل دیگر مربوط به رشد شخصی، برای متخصصان اطفال بسیار نگران کننده تر از پزشک بزرگسالان  می باشد.

شما عزیزان می توانید برای تشخیص و درمان انواع بیماری ها و مشکلات نوزادان و کودکان توسط متخصص اطفال در شهر ری به مرکز درمان خیریه ولی عصر مراجعه فرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره 02155933481 تماس حاصل فرمایید.

اهداف متخصصان اطفال


هدف از مطالعه و تحصیل پزشکی اطفال، کاهش میزان مرگ و میر نوزادان و کودکان، کنترل شیوع بیماری های عفونی، ترویج سبک زندگی سالم برای زندگی طولانی مدت و فاقد بیماری، و کمک به کاهش مشکلات کودکان و نوجوانان مبتلا به انواع بیماری های مزمن می باشد.

از جمله بیماری‌هایی که توسط متخصصان اطفال تشخیص داده، و درمان می شود:

  • انواع صدمات
  • عفونت ها
  • شرایط ژنتیکی و مادرزادی
  • سرطان ها
  • بیماری ها و اختلالات اندامی

متخصصان اطفال، نه تنها در مورد مدیریت و درمان فوری کودکان بیمار، بلکه اثرات بلند مدت آن بر کیفیت زندگی، ناتوانیهای احتمالی، و توانایی بقای آنها، نیز نگران هستند. متخصصان اطفال با پیشگیری، تشخیص زودهنگام، و مدیریت مشکلات زیر، روبرو هستند:

  • تأخیر ها و اختلالات رشدی
  • مشکلات رفتاری
  • ناتوانی های عملکردی
  • استرس های اجتماعی
  • اختلالات روانی از جمله افسردگی و اختلالات اضطرابی

پنج دلیل برای مراجعه به پزشک اطفال


دلیل برای مراجعه به پزشک اطفال

 

پس از تولد فرزند تان، یکی از اولین پزشکانی که برای مراقبت از او خواهید دید، متخصص اطفال است. اما دانستن اینکه چه زمانی، و برای چه مدت به پزشک اطفال خود مراجعه کنید، گاهی اوقات برای والدین جوان، گیج کننده است.

برخلاف یک پزشک خانواده که معمولاً بزرگسالان بالای ۱۸ سال را درمان می کند، پزشکان اطفال به طور کلی بر سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی نوزادان، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان در سنین ۱۸ تا ۲۱ سالگی، بسته به نظر پزشک، تمرکز می کنند. این پزشکان اطفال برای ارائه مشاوره، پیشگیری از بیماری، و کمک به شما در ایجاد یک سبک زندگی سالم برای فرزند تان، با شما همکاری می کنند. آنها همچنین بیماری های حاد (بحرانی)، و یا مزمن (طولانی مدت) مانند آسم و یا دیابت را نیز، درمان می کنند.

اگر کودک شما، علائم یک بیماری خاص را نشان دهد، پزشک اطفال ممکن است او را برای ارزیابی بیشتر به یک متخصص اطفال ارجاع دهد. این پزشکان دارای آموزش های تخصصی، و تخصص منحصر به فرد، در زمینه عمل خود مانند ارتوپدی (نقص های مادرزادی، اختلالات رشد) و یا قلب (بیماری قلبی) هستند.

احتمالا در روند رشد کودکتان، به دلایلی، به پزشک اطفال مراجعه خواهید کرد. اطمینان حاصل کنید که تا آنجا که ممکن است، اطلاعات دقیق در مورد کودک خود و علائمی که متوجه آن شده اید را، به پزشک ارائه دهید. برای پرسیدن تمام سوالات خود، صرف نظر از اینکه چقدر پیش پا افتاده به نظر می رسند، وقت بگذارید. ممکن است بخواهید یکی از دوستان یا اعضای خانواده را جهت کمک به شنیدن و یادداشت برداشتن از اطلاعات مهم، همراه خود نزد دکتر بیاورید. هرچه بیشتر بدانید (و به خاطر بسپارید )، بهتر می توانید از فرزند خود در خانه مراقبت کنید.

واکسن ها

واکسن ها (واکسیناسیون و ایمن سازی ها)، تزریق مقادیر کمی از یک ویروس یا باکتری است، که به دفع عفونت کمک می کند و کودکان را در برابر بیماری های خاص مصون نگه می دارد. واکسیناسیون از بدو تولد تا ۱۸ سالگی برای کودکان در مقاطع مختلف، توصیه می شوند. اگرچه توصیه های پزشکان، اغلب با تولید واکسن های جدید تغییر می کنند، بطور کل، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • واکسن آبله مرغان (واریسلا)
  • واکسن دیفتری، کزاز و سیاه سرفه (DTaP)
  • واکسن هپاتیت آ (HepA)
  • واکسن هپاتیت ب (HepB)
  • واکسن Hib (هموفیلوس آنفلوانزا نوع B)
  • واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV).
  • واکسن آنفولانزا
  • واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR)
  • واکسن های مننگوکوک (مننژیت)
  • واکسن پنوموکوک (PCV)
  • واکسن فلج اطفال (IPV)
  • واکسن روتاویروس (روتاریکس)

بسیاری از والدین در مورد اثرات و ایمنی واکسن ها نگران هستند. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) به کودکان توصیه می کند، تا حد امکان واکسن های ترکیبی (به جای واکسن های تکی) را برای کمک به کاهش تعداد واکسن های دریافتی کودک، دریافت کنند. برخی از کودکان ممکن است تب خفیفی داشته باشند یا در محل تزریق احساس درد کنند، اما واکنش های جدی یا بیماری های بعد از واکسیناسیون، نادر می باشد.

روند رشد کودک و سیر تکاملی

یکی از دلایل مهم، جهت بردن فرزند تان نزد پزشک اطفال، نظارت بر پیشرفت رشد شخصی، و بررسی نقاط عطف در سیر تکاملی زندگی او می باشد. در هر نوبت ویزیت، وزن کودک شما و دیگر ملاک های  اندازه گیری شخصی او، سنجیده می شود، تا رشد او از نظر وزنی، قد و شاخص توده بدنی (BMI) ارزیابی شود. دکتر اطفال، نتایج روند مقایسه با سایر بچه های هم سن و هم جنس، را در اختیار شما قرار داده، تا بتوانید میزان پیشرفت فرزند تان را بسنجید. متخصص اطفال همچنین هرگونه تاخیر و اختلال در روند رشد فرزند تان، را بررسی می کند، و همچنین ممکن است نتایج مشاهدات شما در مورد رفتار فرزند تان در خانه و مواردی مانند لبخند زدن، غلت زدن، نشستن، زبان و گویش، راه رفتن، و نحوه استفاده او از دست ها و بازوها را، در میان بگذارید. پزشک همچنین رفلکس ها و تون عضلانی کودک شما را، نیز آزمایش می کند.

تب

تب در اطفال

تقریباً همه کودکان در مقطعی تب خواهند داشت، اما چگونه می‌دانید که زمان معاینه فرزند تان فرا رسیده است؟ به طور کلی، هر چه کودک شما کوچکتر باشد، باید زودتر او را نزد پزشک ببرید. در صورت وقوع علائم زیر، با متخصص اطفال در شهر ری تماس بگیرید:

  • فرزندان کوچکتر از ۳ ماه است و دمای تب ۳۴ درجه سانتیگراد، و یا بالاتر است.
  • کودک شما ۳ تا ۶ ماهه است و تب ۳۴ درجه سانتیگراد یا بالاتر دارد
  • در هر سنی است و به طور مکرر تب بالای ۳۸.۳ درجه سانتیگراد دارد، تبی که بیش از ۲۴ ساعت طول می کشد.
  • کودک دو سال یا بیشتر است و بیش از ۳ روز تب دارد
  • علائم دیگری مانند سفت شدن گردن، سردرد شدید، گلودرد شدید، گوش درد شدید، بثوراتی بی دلیل، و یا استفراغ و اسهال مکرر دارد.
  • به نظر می رسد حالت شخصی فرد، در حین تب یا بعد از تب، بدتر شده است
  • در صورتی که کودک شما، بسیار بیمار به نظر می رسد، به طور غیر معمولی خواب آلود است، یا بسیار بد اخلاق است
  • در یک مکان بسیار گرم، مانند یک ماشین بیش از حد گرم شده است
  • دارای علائم کم آبی بدن، مانند خشکی دهان، لکه های نرم فرورفته، یا پوشک خیس، و به میزان قابل توجهی است، و قادر به دریافت مایعات نیست.
  • مشکلات سیستم ایمنی مانند بیماری سلول داسی شکل یا سرطان دارد یا استروئید مصرف می کند
  • تشنج داشته است
  • پس از پایین آمدن تب همچنان بیمار به نظر می رسد

عفونت گوش

کودکان خردسال به طور متوسط ۶ تا ۸ سرماخوردگی در سال را تجربه می کنند، و اغلب با آنها عفونت گوش نیز همراه می باشد. علائم و نشانه ‌های رایج عبارتند از درد گوش، احساس کشیدگی ناگهانی در گوش، مشکل در خوابیدن، گریه کردن یا تحریک پذیری بیش از حد معمول و تب ۳۸.۳ درجه سانتیگراد یا بالاتر. علائم معمولاً در چند روز اول بهبود می یابند و اغلب در عرض یک تا دو هفته خود به خود برطرف می شوند. آکادمی اطفال آمریکا رویکرد انتظار، نظارت و مشاهده را به عنوان یکی از گزینه ها برای کودکان توصیه می کند:

  • ۶ تا ۲۳ ماهگی با درد خفیف گوش داخلی در یک گوش به مدت کمتر از ۴۸ ساعت و دمای کمتر از ۳۹ درجه سنتیگراد
  • ۲۴ ماهه و بالاتر با درد خفیف گوش داخلی در یک یا هر دو گوش به مدت کمتر از ۴۸ ساعت و دمای کمتر از ۳۹ درجه سانتیگراد

اگر کودک شما کمتر از ۶ ماه دارد و علائم عفونت گوش را نشان می دهد، فورا با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر کودک شما پس از سرماخوردگی یا سایر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی، بی خواب یا تحریک پذیر است یا علائمی دارد که بیش از یک روز طول کشیده است، گوش درد شدید همراه با ترشح مایع، چرک یا خون دارد، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک ممکن است درمان‌هایی مانند کمپرس گرم، داروی ضد درد یا آنتی بیوتیک را تجویز کند.

رفتار

اکثر والدین با نوعی مشکل رفتاری با فرزندان خود مواجه می شوند، خواه مشکلات یادگیری، مسائل نظم و انضباط، و یا خیس شدن در رختخواب باشد. متخصص اطفال شما می تواند در این زمینه ها نیز راهنمایی ارائه دهد. اما ممکن است در مواقعی پزشک بخواهد شما را به یک متخصص اطفال رشدی-رفتاری ارجاع دهد. این فردی است که آموزش و تجربه لازم برای در نظر گرفتن جنبه های پزشکی و روانی-اجتماعی وضعیت فرزند شما را دارد، خواه مشکل یادگیری مانند دیسلکسیا (خوانش پریشی) باشد، و یا یک اختلال تنظیم و مدیریت شخصیت، مانند مشکل خواب، یا تغذیه. متخصص اطفال رشدی-رفتاری شما ممکن است با تیمی از جمله روانشناس، آسیب شناس گفتار زبان، کاردرمانگر، فیزیوتراپ، و یا دیگران همکاری کند تا به کودک شما کمک کند.

فوق تخصص اطفال


فوق تخصص اطفال

پزشکان عمومی اطفال نقش مهمی در تیم مراقبت های بهداشتی دارند. آنها مراقبت های پزشکی را برای نوزادان، کودکان و نوجوانان، تا سن ۲۱ سالگی ارائه می دهند. بسیاری از پزشکان عمومی اطفال برای به دست آوردن دانش خاص در مورد حوزه خاصی از سلامت کودکان، مطالعات بیشتری را در یک رشته فوق تخصصی اطفال انجام می دهند.

شرایط تحصیل و اقامت ممکن است برای هر رشته فوق تخصصی کمی متفاوت باشد. با این حال، همه نیاز به تکمیل دانشکده پزشکی و دوره رزیدنتی، علاوه بر تحصیل و رزیدنتی در زمینه اطفال، قبل از شروع آموزش برای فوق تخصص، را دارند.

همه متخصصان اطفال، اعم از پزشکان عمومی اطفال و متخصصان فوق تخصص، با جوانان و خانواده های آنها برای پیشگیری و مدیریت بیماری های دوران کودکی کار خواهند کرد. در زیر به چند مورد از فوق تخصص های اطفال با جزئیات بیشتری پرداخته شده است. البته توجه داشته باشید که فراتر از این لیست، تخصص های فرعی دیگری نیز وجود دارد.

پزشکی نوجوانان

متخصصان اطفال نوجوان عمدتاً با جوانانی کار می کنند که دارای شرایطی هستند که معمولاً بر این گروه سنی تأثیر می گذارد. اینها شامل مسائل مربوط به سلامت روان، اختلالات خوردن، اختلالات رشد و سوء مصرف الکل یا مواد مخدر می باشد.

قلب و عروق

متخصصان قلب و عروق با نوزادان و کودکانی کار می کنند که دارای نقص مادرزادی قلبی یا بیماری قلبی هستند که در دوران کودکی ایجاد شده است. این ممکن است شامل کودکان مبتلا به سوفل قلب، اختلالات دریچه قلب، و اختلالات ریتم قلب باشد.

کودک آزاری

پزشکان کودک آزاری با کودکانی کار می کنند که مورد غفلت قرار گرفته اند یا قربانی آزار جسمی، عاطفی، و یا جنسی شده اند.

آنها می توانند در تشخیص و مراقبت های پزشکی از بیماری های مرتبط با بی توجهی یا سوء استفاده، مانند سوء تغذیه یا اختلالات روانی نیز، کمک کنند.

مراقبت های ویژه

یک متخصص اطفال مراقبت های ویژه، که به عنوان متخصص اطفال نیز شناخته می شود، در تشخیص و درمان کودکان مبتلا به بیماری های بحرانی کمک می کند. این ممکن است شامل طیف وسیعی از شرایط سلامتی، از جمله نارسایی تنفسی، عفونت‌های سپتیک و آسیب‌های فیزیکی شدید باشد. به همین دلیل، پزشکان مراقبت های ویژه اطفال در انواع روش های درمانی با تاکید بر نظارت دقیق برای کمک به تصمیم گیری های پزشکی مناسب آموزش می بینند.

غدد درون ریز

متخصصان غدد اطفال، مسئول تشخیص و مدیریت کودکان مبتلا به اختلالات متابولیک یا هورمونی هستند. این ممکن است شامل کودکان دارای اضافه وزن یا دیابت، اختلالات رشد هورمونی، یا عملکرد غیر طبیعی غده هیپوفیز باشد.

گوارش

متخصصین اطفال گوارش ممکن است برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات سیستم گوارشی تشخیص داده و مراقبت های پزشکی ارائه دهند. اینها ممکن است شامل شرایطی مانند زخم معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا پانکراتیت باشد.

هماتولوژی یا انکولوژی

هماتولوژیست ها و انکولوژیست های کودکان با کودکان مبتلا به سرطان خون، تومورهای مغزی، استئوسارکوم، و سایر اختلالات خونی کار می کنند و نقش مهمی در تشخیص و درمان این بیماری ها، ایفا می کنند.

نوزادان

متخصصان اطفال نوزادان در درجه اول مسئول مراقبت از نوزادان نارس و بدحال هستند و همچنین ممکن است در تشخیص برخی از شرایط در دوران بارداری نقش داشته باشند. آنها ممکن است در زایمان نوزادانی که در معرض خطر هستند شرکت کنند تا به ارائه مراقبت های فوری پس از تولد کمک کنند. به عنوان مثال، آنها ممکن است در تشخیص و درمان ناهنجاری های مادرزادی و شرایط قلبی در نوزادان تازه متولد شده کمک کنند.

ریه

متخصصان اطفال ریه، تخصص در درمان کودکان مبتلا به بیماری‌هایی که سیستم تنفسی دارند،  و بیمارانی با فیبروز کیستیک، آسم و ذات الریه، را تشخیص داده و از آنها مراقبت می کنند.

روماتولوژی

متخصصان روماتولوژی اطفال، با کودکانی کار می کنند که دارای اختلال در مفاصل یا استخوان هستند. به عنوان مثال، آنها ممکن است بیماری کودکان و نوجوانان مبتلا به واسکولیت، لوپوس یا آرتروز روماتوئید را تشخیص داده، و مدیریت کنند

کودکان به خاطر داشتن شرایط بدنی ویژه و تکامل ابتدائی سیستم های مختلف در بدنشان نسبت به بیماری ها و عوامل محیطی آسیب پذیری بیشتری نشان می دهند. از این رو سلامت کودکان و نوزادان از اهمیت بالایی برخوردار است.

یکی از بخش های تخصصی حاضر در درمانگاه خیریه ولی عصر(عج) شهرری، بخش تخصصی اطفال می باشد. این بخش در طبقه اول درمانگاه، واقع گردیده است و با بهره گیری از پزشکان متخصص و مجرب و امکانات و وسایل کاربردي در تمام روزهای هفته آماده، ارائه خدمات و ویزیت کودکان عزیز می باشد.

از جمله خدمات تخصصی کلینیک اطفال:


  • تشخیص انواع بیماری هاي کودکان
  • کنترل مراحل رشد و نمو کودك و رژیم تغذیه براساس نیاز کودک
  • تشخیص بیماری های عفونی رایج درکودکان
  • شخیص کلینیکی علائم بیماري هاي کودکان
  • انجام کلیه آزمایشات پاراکلینیکی در رابطه با بیماری هاي کودکان
  • ارائه آموزشهاي لازم به کودك و خانواده جهت پیشگیري از بروز مشکلات
  • و تامین حفظ و ارتقاء سلامت کودکان

کلينيك اطفال درمانگاه خيريه ولی عصر(عج) شهرری


تشخيص و درمان بيماري هاي كودكان يكي از شاخه هاي مهم علم پزشكي محسوب مي شود. چرا كه كودكان بسيار حساس و آسيب پذيرهستند و بايد تحت مراقبت هاي ويژه براي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي مختلف قرارگيرند به همين منظور كلينك اطفال درمانگاه خيريه ولی عصر مجهز به بخش كودكان مي باشد و در نظر دارد، در جهت مشكلات وبيماري هاي مربوط به كودكان و تشخيص درمان وبهبود آنان تلاش مي نمايد.

بخش اطفال درمانگاه خيريه ولی عصر پزشكان حاذق پذيراي كودكان عزيز مي باشد.

ردیف نام و نام خانوادگی سمت  روزهای حضور ساعات حضور
1 خانم دکتر قزوینی پزشک بخش شنبه،یکشنبه،سه شنبه، پنج شنبه 14 الی 15
Call Now Buttonتماس با ما