مجتمع درمانگاهی خیریه ولی عصر

آزمایشگاه پاتالوژی مدرن در شهر ری

آزمایشگاه پزشکی که آزمایشگاه بالینی یا آزمایشگاه پاتولوژی نیز نامیده می‌شود، خدمات تست تشخیصی را برای پزشکان ارائه می‌دهد تا به شناسایی علت بیماری و تغییرات ایجاد شده در بدن بر اساس شرایط بیماری کمک کند.

آزمایش خون می‌تواند تصویری خوب از سلامت کلی شما ارائه دهد. این ازمایش‌ها همچنین یک راه خوب برای تشخیص زودهنگام بیماری هستند، و برای اینکه ببینید بدن شما تا چه اندازه به درمان‌های شرایط مختلف پاسخ می‌دهد. بسیاری از افراد حداقل سالی یک بار آزمایش خون معمولی انجام می‌دهند. با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید آیا آزمایشات دیگری وجود دارد که ممکن است برای اطمینان از سلامت مطلوب خود به آن نیاز داشته باشید.

آزمایشگاه درمانگاه خیریه ولی عصر در شهر ری با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا و کادر مجرب آماده‌ی پذیرش شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر به شماره 02155933481 و 02155933484 تماس حاصل فرمایید.

تست‌های آزمایشگاهی پزشکی چیست؟


آزمایش‌های آزمایشگاهی نمونه‌ای از خون، ادرار یا بافت‌های بدن شما را بررسی می‌کنند. یک تکنسین یا پزشک شما نمونه‌های آزمایش را تجزیه و تحلیل می‌کند تا ببیند آیا نتایج شما در محدوده طبیعی قرار دارد یا خیر. آزمایش‌ها از یک محدوده استفاده می‌کنند زیرا آنچه طبیعی است از فردی به فرد دیگر متفاوت است. عوامل زیادی بر نتایج آزمایش تأثیر می‌گذارد. این موارد شامل:

  • جنس، سن و نژاد شما
  • آنچه می‌خورید و می‌نوشید
  • داروهایی که مصرف می‌کنید
  • چقدر به خوبی دستورالعمل‌های قبل از آزمایش را رعایت کرده‌اید

پزشک شما همچنین ممکن است نتایج شما را با نتایج آزمایشات قبلی مقایسه کند. آزمایشات آزمایشگاهی اغلب بخشی از یک معاینه معمول برای بررسی تغییرات در سلامت شما هستند. آن‌ها همچنین به پزشکان در تشخیص شرایط پزشکی، برنامه ریزی یا ارزیابی درمان‌ها و نظارت بر بیماری‌ها کمک می‌کنند.

آزمایشات پزشکی رایج


این لیستی از آزمایشات و روش‌های پزشکی است که برای به دست آوردن اطلاعات بهداشتی و تشخیص شرایط پاتولوژیک بدن انسان استفاده می‌شود.

شمارش کامل خون


شمارش کامل خون

 

این آزمایش که با نام CBC نیز شناخته می‌شود، رایج‌ترین آزمایش خونی است که انجام می‌شود. انواع و تعداد سلول‌های خون از جمله گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت‌ها را اندازه گیری می‌کند. این تست برای تعیین وضعیت سلامت عمومی، غربالگری اختلالات و ارزیابی وضعیت تغذیه استفاده می‌شود. می‌تواند به ارزیابی علائمی مانند ضعف، خستگی و کبودی کمک کند و به تشخیص بیماری‌هایی مانند کم خونی، لوسمی، مالاریا و عفونت کمک کند.

زمان پروترومبین

این آزمایش که با نام‌های PT و Pro Time نیز شناخته می‌شود، مدت زمان لخته شدن خون را اندازه گیری می‌کند. این تست انعقادی وجود و فعالیت پنج فاکتور مختلف لخته شدن خون را اندازه گیری می‌کند. این آزمایش می‌تواند ناهنجاری‌های خونریزی را بررسی کند و همچنین ممکن است برای نظارت بر درمان‌های دارویی که از تشکیل لخته‌های خون جلوگیری می‌کنند، استفاده شود.

پانل متابولیک پایه

این آزمایش گلوکز، سدیم، پتاسیم، کلسیم، کلرید، دی اکسید کربن، نیتروژن اوره خون و کراتینین را اندازه‌گیری می‌کند که می‌تواند به تعیین سطح قند خون، تعادل الکترولیت‌ها و مایعات و همچنین عملکرد کلیه کمک کند. پانل متابولیک پایه می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا اثرات داروهایی که مصرف می‌کنید، مانند داروهای فشار خون بالا را کنترل کند، می‌تواند به تشخیص برخی بیماری‌ها کمک کند یا می‌تواند بخشی از یک غربالگری معمول سلامت باشد. ممکن است لازم باشد تا 12 ساعت قبل از انجام این آزمایش ناشتا باشید.

پانل متابولیک جامع

این تست پانل متابولیک پایه را با شش تست دیگر برای ارزیابی جامع‌تر عملکردهای متابولیک با تمرکز بر سیستم‌های اندام ترکیب می‌کند.

پانل لیپید 

پانل لیپیدی گروهی از آزمایشات است که برای ارزیابی خطر قلبی استفاده می‌شود. این شامل سطوح کلسترول و تری گلیسیرید است.

پانل کبد 

پانل کبد ترکیبی از آزمایش‌هایی است که برای ارزیابی عملکرد کبد و وجود احتمالی تومورهای کبدی استفاده می‌شود.

هورمون محرک تیروئید

این آزمایش عملکرد تیروئید را غربالگری و نظارت می‌کند.

هموگلوبین A1C 

این آزمایش برای تشخیص و پایش دیابت استفاده می‌شود.

آزمایش ادرار 

اغلب اولین آزمایش آزمایشگاهی انجام می‌شود، این یک آزمایش غربالگری عمومی است که برای بررسی علائم اولیه بیماری استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای نظارت بر دیابت یا بیماری کلیوی استفاده شود.

کشت‌ها 

از کشت ها برای آزمایش تشخیص و درمان عفونت ها استفاده می شود. بیماری هایی مانند عفونت های دستگاه ادراری، ذات الریه، گلودرد استرپتوکوکی، MRSA و مننژیت را می توان برای درمان آنتی بیوتیکی مناسب شناسایی و آزمایش کرد.

بیومارکرهای قلبی

آنزیم‌ها پروتئین‌هایی هستند که به بدن شما کمک می‌کنند تا فرآیندهای شیمیایی خاصی مانند تجزیه غذا و لخته شدن خون را انجام دهد. آن‌ها در سراسر بدن شما برای بسیاری از عملکردهای حیاتی استفاده می‌شوند.

سطوح غیر طبیعی آنزیم می‌تواند نشان دهنده بسیاری از شرایط باشد.

آنزیم‌های رایج آزمایش شده عبارتند از:

  • کراتین کیناز (CK). این آنزیمی است که عمدتاً در مغز، قلب و ماهیچه‌های اسکلتی قرار دارد. هنگامی که آسیب عضلانی اتفاق می‌افتد، CK به مقدار فزاینده‌ای به داخل خون نفوذ می‌کند.
  • کراتین کیناز-MB (CK-MB). این آنزیم‌ها در قلب شما یافت می‌شوند. آن‌ها اغلب پس از حمله قلبی یا سایر آسیب‌های قلبی در خون شما افزایش می‌یابند.
  • تروپونین. این آنزیم قلبی است که می‌تواند به خون شما نشت کند و در نتیجه آسیب قلبی باشد.

آزمایش ژنتیک

آزمایش ژنتیک

آزمایش ژنتیک نوعی آزمایش پزشکی است که تغییرات در ژن‌ها، کروموزوم‌ها یا پروتئین‌ها را مشخص می‌کند. نتایج یک آزمایش ژنتیکی می‌تواند یک بیماری مشکوک ژنتیکی را تأیید یا رد کند یا به تعیین احتمال ابتلا یا انتقال یک اختلال ژنتیکی در فرد کمک کند.

آزمایش ژنتیک شامل جستجوی تغییرات در موارد زیر است:

  • ژن‌ها: آزمایش‌های ژنی، توالی‌های DNA را برای شناسایی تغییرات (جهش) در ژن‌هایی که می ‌توانند باعث ایجاد یا افزایش خطر یک اختلال ژنتیکی شوند، مطالعه می ‌کنند. آزمایش‌های ژنی می‌توانند محدوده باریک یا بزرگی داشته باشند و یک واحد سازنده DNA (نوکلئوتید)، یک یا چند ژن یا تمام DNA یک فرد (که به عنوان ژنوم آن‌ها شناخته می‌شود) را تجزیه و تحلیل می‌کنند.
  • کروموزوم‌ها: آزمایش‌های ژنتیکی کروموزومی کل کروموزوم‌ها یا طول‌های طولانی DNA را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا ببینند آیا تغییرات ژنتیکی بزرگی مانند یک کپی اضافی از یک کروموزوم وجود دارد که باعث یک بیماری ژنتیکی می‌شود یا خیر.
  • پروتئین‌ها: تست‌های ژنتیکی بیوشیمیایی میزان یا سطح فعالیت پروتئین‌ها یا آنزیم‌ها را مطالعه می‌کنند. ناهنجاری در هر دو می‌تواند نشان دهنده تغییرات در DNA باشد که منجر به یک اختلال ژنتیکی می‌شود.

تست عفونت مقاربتی 

بسیاری از عفونت‌های مقاربتی (STIs) را می‌توان با استفاده از نمونه خون تشخیص داد. این آزمایش‌ها اغلب با نمونه‌های ادرار یا سواب‌های بافت عفونی برای تشخیص دقیق‌تر ترکیب می‌شوند.

بیماری‌های مقاربتی زیر را می‌توان با آزمایش خون تشخیص داد:

  • کلامیدیا
  • سوزاک
  • تبخال
  • اچ آ یوی
  • سیفلیس

آزمایش خون همیشه پس از ابتلا به عفونت دقیق نیست. برای مثال، برای عفونت HIV، ممکن است لازم باشد حداقل یک ماه صبر کنید تا آزمایش خون بتواند ویروس را شناسایی کند.

چه چیزی انتظار دارید


تست عفونت مقاربتی 

در طول آزمایش چه اتفاقی خواهد افتاد و چقدر طول خواهد کشید؟ 

پس از ثبت نام، اکثر تست‌ها فقط چند دقیقه طول می‌کشد. یک فلبوتومیست، یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی که در زمینه خون‌گیری آموزش دیده است، شما را برای جمع آوری خون به یک منطقه خصوصی می‌برد. او همچنین در جمع‌آوری هر گونه نمونه دیگری که لازم است به شما مشاوره خواهد داد.

چه زمانی و چگونه می‌توانم نتایج آزمایش خود را دریافت کنم؟ 

اکثر نتایج مربوط به آزمایشات انجام شده به صورت محلی در آزمایشگاه درمانگاه خیریه ولی عصر طی 24 تا 48 ساعت در دسترس شما خواهد بود. چند آزمایش بیشتر طول می‌کشد. نتایج آزمایش باید از پزشک شما گرفته شود. پس از اینکه پزشک شما نتایج آزمایشات آزمایشگاهی شما را بررسی کرد، باید با شما تماس بگیرد تا نتایج را توضیح دهد، در مورد هر آزمایش یا گزینه درمانی دیگری که ممکن است لازم باشد با شما صحبت کند و به هر سوالی که ممکن است داشته باشید پاسخ دهد.

هر چند وقت یک بار باید آزمایش خون معمولی انجام دهم؟


طبق دستورالعمل‌های سازمان‌های بالینی مختلف، چند وقت یک‌بار باید معاینه فیزیکی انجام دهید، ممکن است به سن شما بستگی داشته باشد:

  • سنین 18 تا 39: حداقل هر 5 سال یکبار
  • سنین 40 تا 49: هر 2 تا 3 سال
  • سنین 50 سال و بالاتر: هر 1 تا 2 سال

اما برخی از پزشکان ممکن است در طول معاینه بدنی سالانه شما آزمایش خون معمولی را پیشنهاد دهند، و در برخی موارد، ممکن است بخواهید آزمایشات بیشتری انجام دهید. به عنوان مثال، زمانی که:

  • علائم غیر معمول و مداوم را تجربه می‌کنید. این‌ها می‌تواند شامل هر چیزی از خستگی و افزایش وزن غیرعادی گرفته تا درد جدید باشد.
  • شما می‌خواهید سلامت خود را بهینه کنید. دانستن سطوح اجزای مختلف خون، مانند کلسترول HDL و LDL، به شما این امکان را می‌دهد که رژیم غذایی یا برنامه تناسب اندام خود را برای به حداکثر رساندن عادات سالم تغییر دهید.
  • می‌خواهید خطر بیماری یا عوارض خود را کاهش دهید. آزمایش خون منظم می‌تواند علائم هشدار دهنده تقریباً هر بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد. بسیاری از بیماری‌های قلبی، ریوی و کلیوی را می‌توان با استفاده از آزمایش خون تشخیص داد.

چرا برخی از آزمایشات خون نیاز به ناشتا بودن دارند؟


هر چیزی که می‌خورید و می‌نوشید حاوی ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و سایر مواد مغذی است که می‌تواند باعث افزایش یا کاهش موقت سطوح مرتبط در خون شود.

ناشتا بودن به مدت 8 تا 12 ساعت کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که نتایج آزمایش خون از این متغیرها خالی است و نتایج آزمایش شما را تا حد امکان دقیق می‌کند.

برخی از آزمایشات رایج که ممکن است نیاز به ناشتا بودن داشته باشند عبارتند از:

  • آزمایشات کلسترول
  • ازمایش قند خون
  • تست‌های عملکرد کبد
  • تست‌های عملکرد کلیه
  • پانل متابولیک پایه
  • آزمایشات گلوکز

آزمایشگاه در شهر ری

آزمايشگاه درمانگاه خيريه ولي عصر(عچ) شهرري با استعانت از خداوند متعال و همراهي وهمدلي و نيت خيرمردم عزيزمنطقه و با بهره گيري از کادری مجرب و متخصص ودستگاه هاي مدرن و تكنولوژي روز دنيا و همچنين بهره گيري از پرسنل كارشناس و باتجربه همت خودرا بر آن نهاده كه به عنوان يک مركز تخصصي آزمايشگاه تشخيص طبي كليه نيازهاي مردم عزيز منطقه را برطرف نموده و زا مراجعه آنان به مراكز دوردست جهت انجام آزمايشات جلوگيري به عمل آورد.

اين واحده مجهز به بخش هاي تخصص ذيل مي باشد:

  1.  بخش خون شناسي جهت تشخيص اوليه انواع كم خوني ها و بيماريهاي خون و اختلالات انعقادي
  2.  بخش بيوشيمي درجهت تشخيص اوليه كليه بيماريهاي متابوليك همچون ديابت ، بيماريهاي كليوي و ..
  3.  بخش ميكروب شناسي جهت تشخيص اوليه انواع عفونتهاي دستگاه ادراري ، دستگاه گوارش و..
  4. بخش ايمونولوژي جهت تشخيص اوليه بيماريهاي عفوني نظير هپاتيت B،C و HIV
  5. بخش سرولوژي جهت تشخيص اوليه بيماريهاي روماتيسمي
  6.  بخش انگل شناسي چهت تشخيص اوليه عفونتهاي انگلي و پارازيتي
  7. بخش تخصص هورمون شناسي جهت تشخيص اوليه اختلالات غده تيروئيد ، اختلالات تخمدان ها وبيماري های زنان
  8. تست های غربالگری دوران بارداری
Call Now Buttonتماس با ما