متخصص اطفال نقش بسیار مهمی در سلامت و تندرستی کودک شما خواهد داشت. این افراد مسئولیتهای مختلفی ازجمله چکاپ های منظم، تشخیص و درمان عارضهها و بیماریهای مختلف را خواهند داشت.
هیچ چیز مهمتر از سلامت کودک شما نخواهد بود. زمانی که به دنبال متخصص اطفال در شهر ری میگردید حتماً میخواهید که بهترین متخصص را پیدا کنید. ولی چه چیزی یک متخصص اطفال را به یک متخصص خوب تبدیل میکند؟ آیا تنها دانش پزشکی کافی است یا موارد دیگری نیز وجود دارند؟
در این مقاله به خصوصیات یک دکتر متخصص اطفال خوب اشاره کرده و به معرفی بهترین متخصصان اطفال شهرری میپردازیم.
فهرست مطالب
متخصص اطفال کیست؟
متخصص اطفال پزشکی است که در زمینهی سلامت نوزادان، کودکان و نوجوانان تخصص دارد. مراقبتهای اطفال از زمان تولد آغاز شده و تا اوایل سنین جوانی ادامه خواهد داشت. متخصصین اطفال مشکلات فیزیکی، رفتاری و تکاملی را تشخیص داده و به درمان و پیشگیری از آنها میپردازند. برخی از متخصصین اطفال دارای تخصص عمومی بوده در حالی که برخی دیگر از آنها به صورت فوق تخصصی در یک زمینهی خاص کار میکنند.
متخصصان اطفال (کودکان و نوزادان) شهرری و منطقه 20:
- دکتر فلورا قزوینی
متخصص اطفال و بیماریهای کودکان و نوزادان
- دکتر مهدی محمدی سرمه
متخصص کودکان (اطفال)
- دکتر ساسان ساکت
متخصص بیماریهای کودکان
- دکتر سوسن معرفتی
متخصص بیماریهای کودکان
آدرس و شماره تماس:
منطقه 20، شهرری، میدان نماز، جنب مسجد جامع ارشاد
چرا انتخاب متخصص اطفال خوب برای کودک شما اهمیت دارد؟
انتخاب متخصص اطفال خوب از چیزی که اکثر والدین فکر میکنند مهمتر است. شما میتوانید در صورت راضی نبودن از متخصص اطفال خود به سادگی به متخصص دیگری مراجعه کنید ولی اگر کودک شما در ویزیت اول واقعاً بیمار باشد، متخصص اطفال میتواند تصمیمات حیاتی برای او بگیرد. همچنین ممکن است پزشک نتواند برخی مشکلات خطرناک و کشنده را تشخیص دهد.
بنابراین حتی اگر نوزاد سالمی دارید و یا کودک شما به یک سرماخوردگی یا عفونت ساده مبتلاست، باید در مورد انتخاب پزشک او دقت لازم را به خرج دهید چراکه ممکن است مشکلات جدیتری نسبت به آن چه که فکر میکنید وجود داشته باشند.
7 ویژگی اصلی یک متخصص اطفال خوب
توانایی ارتباط برقرار کردن با والدین
یک متخصص اطفال خوب میتواند به راحتی با شما و کودکتان ارتباط برقرار کند. والدین معمولاً نگرانی زیادی در مورد بیماری کودک خود دارند و ممکن است با فکر کردن بیش از حد و تصور بدترین شرایط، ترس آنها بیشتر شود. ولی یک متخصص اطفال خوب میتواند خیال والدین را راحت کرده و با داشتن ارتباط مناسب، نگرانیهای آنها را برطرف کند.
-
تعهد نسبت به ارتباطات ایجاد شده
یک متخصص اطفال خوب به ارتباط خود با کودک و خانوادهی او متعهد است. متخصص اطفال بیمار خود را از زمان تولد تا 18 سالگی خواهد دید و این زمان طولانی نیازمند ایجاد یک ارتباط محکم و قابل اعتماد خواهد بود. یک متخصص خوب بلافاصله این ارتباط را ایجاد کرده و مراجعه به پزشک را برای کودک خوشایند میکند.
-
صبر و حوصلهی مثال زدنی
متخصص اطفال خوب به طور کامل به شما توجه خواهد کرد. هرچقدر کودک شما گریان، ناراحت و عصبانی باشد، متخصص خوب توانایی ارتباط با او را داشته و محیطی امن و دلپذیر را برای کودک شما فراهم خواهد کرد.
-
قابل اعتماد و شفاف
بعضاً لازم است تا متخصص اطفال خبر بدی به شما بدهد. یک متخصص خوب میتواند به روشی مناسب و بدون ترساندن شما این کار را انجام دهد. او به طور شفاف با شما صحبت کرده و کودک شما را همانند کودک خود درمان میکند و میتواند نگرانی شما به عنوان مادر کودک را درک کند.
-
شما اولویت اول هستید
متخصص اطفال خوب تمام توان خود را برای حفظ سلامتی کودک شما به کار میگیرد. مهربانی و تعهد او باعث میشود تا از هیچ کاری برای سلامت کودک شما دریغ نکند.
-
دلسوزی
متخصص اطفال خوب به کودک و خانوادهی شما توجه کرده و هر کاری که برای سلامت کودک شما لازم باشد را انجام خواهد داد. او خود را به جای شما قرار داده و با دلسوزی تمام کودک شما را درمان خواهد کرد.
-
القای حس ارزشمند بودن و ایمنی به کودک
یک متخصص اطفال خوب سعی میکند رابطهی مناسبی با فرزند شما ایجاد کند. او در موارد علایق کودک شما با او صحبت کرده و زمانی که ارتباط لازم ایجاد شد به معاینهی کودک میپردازد. زمانی که کودک احساس راحتی کند بهتر میتوان به تشخیص رسید.
متخصص اطفال چه نقشی داشته و چه چیزی را تشخیص میدهد؟
متخصص اطفال وظایف مختلفی از انجام چکاپ های منظم تا مدیریت بیماریهای مزمن را خواهد داشت. انجام مراقبتهای پیشگیرانه و تشخیص و درمان بیماریها و آسیبهای مختلف نیز وظیفهی متخصص اطفال خواهد بود. متخصصین اطفال:
- چکاپ های منظم سلامت و تندرستی کودک را انجام میدهند.
- معاینات فیزیکی را انجام میدهند.
- روند رشد فیزیکی، روحی و اجتماعی کودک شما را بررسی میکنند.
- بیماریها و آسیبهای مختلف را تشخیص داده و درمان میکنند.
- واکسن میزنند.
- دارو تجویز میکنند.
- به نگرانیهای والدین گوش داده و سؤالات آنها را پاسخ میدهند.
- توصیههای لازم در مورد سلامتی را به والدین ارائه میکنند.
- بر حسب نیاز بیمار را به متخصصین دیگر ارجاع میدهند.
بخش تخصصی کودکان مجتمع درمانگاهی خیریه ولیعصر شهرری در منطقه 20، با بهره گیری از بهترین متخصصان اطفال آمادهی خدمت رسانی به مراجعین محترم میباشد. بخشی از خدماتی که در بخش کودکان کلینیک ولیعصر شهرری ارائه میشود به شرح زیر است:
- تشخیص انواع بیماریهاي کودکان
- کنترل مراحل رشد و نمو کودك و رژیم تغذیه براساس نیاز کودك
- تشخیص بیماریهای عفونی رایج درکودکان
- شخیص کلینیکی علائم بیماریهای کودکان
- انجام کلیه آزمایشات پاراکلینیکی در رابطه با بیماریهاي کودکان
- ارائه آموزشهاي لازم به کودك و خانواده جهت پیشگیري از بروز مشکلات
- و تأمین حفظ و ارتقاء سلامت کودکان
چه زمانی باید به دنبال متخصص اطفال گشت؟
در صورت امکان باید از سه ماههی آخر بارداری خود به دنبال متخصص اطفال باشید.
بدین ترتیب میتوانید در سه ماههی اول و دوم بارداری خود استراحت کرده (و بر سلامت خود تمرکز کنید) و میتوانید بدون عجله به توصیههای مختلف گوش کنید تا در نهایت یک متخصص خوب پیدا کنید.
اولین مراجعه به متخصص اطفال چه زمانی خواهد بود؟
متخصص اطفال احتمالاً در طی 24 ساعت پس از تولد کودک شما در بیمارستان او را ویزیت خواهد کرد. البته ممکن است پزشک زایمان شما متفاوت باشد. در این صورت میتوانید در اولین چکاپ خارج بیمارستان که حدود 1 هفته پس از تولد انجام میشود متخصص اطفال انتخابی خود را ببینید.
به یاد داشته باشید که جدول رشد کودک خود را همراه داشته باشید تا یک نسخه از آن در مطب پزشک نگه داشته شود.
چه سؤالهایی باید از متخصص اطفال بپرسید؟
به یاد داشته باشید که شما به دنبال یک متخصص اطفال خوب هستید که برای شما، همسر و فرزندتان مناسب باشد. بنابراین باید به این کار همانند یک مصاحبهی کاری نگاه کنید.
- آیا بیمهی من را قبول میکنید؟
- در کدام بیمارستان مشغول فعالیت هستید؟
- در کدام دانشگاه درس خواندهاید؟
- چه مدت است که مشغول به این کار هستید؟
- آیا متخصص بورد هستید؟
- آیا نظر خاصی در مورد شیردهی، استفاده از شیرخشک، ختنه کردن، آموزش خواب، واکسیناسیون، آموزش توالت، داروهای جایگزین و غیره دارید؟
- اگر نوزاد من بلافاصله پس از تولد نیاز به مراقبتهای نوزادی داشته باشد آیا به بیمارستان محل زایمان من خواهید آمد؟
- آیا فوق تخصص دارید؟ اگر نوزاد من به یک پزشک فوق متخصص نیاز داشته باشد چه کاری انجام خواهید داد؟
- آیا به هنگام شب و یا در آخر هفته کار میکنید؟ و در صورت بیمار بودن کودک من خارج از ساعت کاری او را ویزیت خواهید کرد؟
- زمانی که به مسافرت میروید و یا مطب شما تعطیل است با چه کسی باید تماس بگیرم؟
- دیدگاه شما نسبت به مصرف آنتی بیوتیک چیست؟
- چه تستها و آزمایشهایی را در خانه انجام میدهید؟
از متخصص اطفال چه انتظاراتی باید داشت؟
متخصص اطفال از زمان تولد تا 18 سالگی مراقبتهای لازم را برای فرزند شما انجام خواهد داد. در طی این مدت ویزیتهای مختلفی انجام خواهند شد تا کودک شما از نظر رشد فیزیکی و ذهنی مورد بررسی قرار بگیرد.
ماهیت این ویزیتها با افزایش سن کودک شما تغییر خواهد کرد ولی اولین ویزیت در عرض 5 روز پس از تولد انجام خواهد شد.
بعد از چکاپ اولیه احتمالاً برای 1 ماه بعد به شما نوبت داده خواهد شد. پس از آن نیز تا سن 6 ماهگی باید حداقل هر 2 ماه یک بار کودک شما ویزیت شود.
پس از 6 ماهگی فاصلهی ویزیتها به 3 ماه افزایش خواهد یافت تا کودک به سن 18 ماهگی برسد. از سن 18 ماهگی تا 30 ماهگی نیز ویزیتها هر 6 ماه یک بار انجام خواهند شد.
پس از آن ویزیت متخصص اطفال به صورت سالیانه انجام میشود.
در طی این ویزیتها پزشک اقدامات زیر را انجام میدهد:
- معاینهی فیزیکی کامل
- اندازه گیری ها
- بررسی وضعیت رشد و تکامل
- انجام واکسیناسیون
- آموزشهای سلامتی و ایمنی
- پاسخ به سؤالات شما
در هر ویزیت به شما مراحل بعدی رشد کودک آموزش داده خواهند شد تا موارد قابل پیش بینی تا زمان ویزیت بعدی را بدانید. بدین ترتیب میتوانید کودک خود را سالم و ایمن نگه دارید.
چرا کودک من باید به متخصص اطفال مراجعه کند؟
ویزیت منظم کودک برای حفظ سلامت و تندرستی او ضروری است. در هر ویزیت متخصص اطفال سلامت فیزیکی و روحی کودک شما را بررسی کرده و مطمئن میشود که وضعیت رشد او طبیعی است. متخصص اطفال همچنین واکسنهای موردنیاز کودک را به او تزریق کرده تا از بروز این بیماریها جلوگیری شود. در هر ویزیت شما میتوانید با متخصص اطفال صحبت کرده و نگرانیها و سؤالات خود را مطرح کنید.
چگونه میتوان ارتباط مناسبی با متخصص اطفال برقرار کرد
برقراری یک ارتباط مناسب با متخصص اطفال نیازمند تلاش از جانب شما نیز خواهد بود.
قبل از هر ویزیت سؤالات خود را یادداشت کنید تا به هنگام ویزیت فراموش نشوند.
همچنین قبل از گرفتن نوبت همهی مشکلات خود را مطرح کنید. اگر مثلاً سه مشکل وجود داشته و شما تنها یکی از آنها را مطرح کنید ممکن است پزشک شما آمادگی کافی نداشته باشد.
اگر زمان کافی برای رسیدگی به نگرانیهای دیگر شما وجود نداشته باشد ممکن است گرفتن یک نوبت دیگر برای شما لازم باشد.
همچنین مطمئن شوید که تمامی دستورالعملهای مراقبتی را فهمیدهاید و اگر سوالی دارید آن را بپرسید.
از ابراز نظرات خود نترسید. اگر فکر میکنید که پزشک با عجله کودک شما را ویزیت کرده و یا نگرانیهای شما را جدی نگرفته است با او در این باره صحبت کنید. ممکن است پزشک از این انتقاد شما قدردانی کند.
البته در زمان انتقاد کردن این کار را به آرامی و با احترام انجام دهید تا از گرفتن حالت تدافعی توسط پزشک جلوگیری شود.
برای تغییر دادن پزشک چه کاری باید انجام داد؟
اگر از متخصص اطفال خود راضی نیستید در پیدا کردن متخصص جدید درنگ نکنید. ممکن است محل مطب برای شما دور بوده، نوبت گرفتن سخت باشد و یا به دلایل دیگر از پزشک خود راضی نباشید. برای پیدا کردن متخصص اطفال جدید میتوانید از مواردی که در این مقاله توضیح داده شد استفاده کنید.